Kurser

Skillnaden mellan spårkurs med flera deltagare och privatträning? Spårkurser innehåller två teoripass och två praktiska delar. Spårkurser är till för att föraren ska få redskap att lägga olika typer av spår beroende på vad som ska tränas på. Du lär dig problemlösning och föra hund i spår. Kursen är en grund för inspiration och förståelse. Hundarna får dock väntetid i bilen vilket kan påverka hundarnas energi. Därav är kurser mer till för att föraren ska utvecklas.
Privatträning innebär att du kommer och går spår som är förberedda av mig. Du får teoretisk genomgång och får gå spåren som är anpassade efter er som ekipage. Du får tips på hur du lägger spår hemma för vidare träning om så önskas. Hunden har här ofta lättare att fokusera på uppgiften utan att ha suttit i bil och laddat innan.

Lydnadskurser med fler hundar är nyttigt för den sociala biten för hundarna. Går även att boka privat om hunden är känslig för yttre störningar.

Grundkurs


Söndagar v 44-48 klockan 14.30 - 15.45 

Vi fokuserar på kontakt, inkallning, samarbete och följsamhet, stanna mm. Du lär dig hur hundarnas inlärning fungerar och vad du behöver tänka på för att lyckas. Kursen är individanpassad - vi arbetar på just din hunds nivå. Passar alla hundar från 12 veckors ålder och uppåt. Träningen sker i ridhus och i skogen
Pris: 1395 kr 

Anmälan är bindande och återbetalas ej. 
Anmälan görs till: helena.lyckoskog@jaktkunskap.se. Märk mailet med kursens namn.

inkallning och följsamhet

28/11 + 5/12 13.30-15.00
Hur ska vi öka chanserna för en lyckad inkallning? Hur ska vi få hunden att välja bort störningar? Vi arbetar för en starkare kontakt med rätt belöning och roliga övningar. 

Pris 1150kr 
Anmälan är bindande och återbetalas ej.
Anmälan görs till Helena.Lyckoskog@jaktkunskap.se. Märk mailet med kursens namn
Spårkurs steg 1

5/12 10-14
Vi lär oss grunderna i viltspår. Vi pratar utrustning, hur vi lägger spår på bästa sätt och lär oss att lösa olika svårigheter som kan uppstå. Vi lär oss hur hundpsykologins värld kan förbättra vårt resultat. Inga förkunskaper krävs. Nyttig kurs även om man fastnat i träningen i högre nivå. 
Pris 1495kr 
Anmälan är bindande och återbetalas ej.
Anmälan görs till helena.lyckoskog@jaktkunskap.se. Märk mailet med kursens namn.


spårkurs steg 2

12/12 10.00-14.00
Kom vidare efter anlagsprovet. Vi ökar svårighetsgraden, arbetar med störningar och lär oss läsa hunden bättre.Du behöver ha kunskapen från Steg 1 för att få ut mest av kursen.

Pris 1495 kr  Anmälan är bindande och återbetalas ej.
Anmälan görs till helena.lyckoskog@jaktkunskap.se. Märk mailet med kursens namn.
Spårkurs steg 3

19/12 10.00-13.00
Vi lär oss skillnaderna i träningen mot eftersök jämfört med viltspår. Avancerad spårläggning. Rolig kurs om du vill komma vidare efter viltspårchampionatet.

Pris 1050kr   
Anmälan är bindande och återbetalas ej.
Anmälan görs till helena.lyckoskog@jaktkunskap.se. Märk mailet med kursens namn.Teori spårteknik

Maila helena.lyckoskog@jaktkunskap.se vid intresse
Teoretisk genomgång i spårteknik. Problemlösning, hur läser du din hund, hur ska du tänka när du lägger spår. Kommer även finnas digitalt.